Important!

Prin necompletarea CNP-ului există riscul să nu putem identifica cererea ta pe parcursul procesului de aplicare, deci să nu poți beneficia de ofertă.

Parcul Național Văcărești

ANUL PROIECTULUI
01 Ianuarie 2022
BENEFICIARI
Parcul Național Văcărești
CATEGORIA
Mediu

Parcul Natural Văcărești – paradisul din mijlocul Bucureștiului

A fost odată ca niciodată…ei bine, nu chiar, însă cu câțiva ani în urmă se dorea transformarea Bucureștiului în port la Dunăre, prin construirea unui canal Giurgiu-București. Acolo, bazinul Văcărești urma să fie portul pentru vase de tonaj mic și mediu din Capitală. 

Însă…nu a fost să fie așa și bazinul s-a transformat treptat într-un ecosistem cu numeroase specii de păsări, amfibieni, reptile, pești, mamifere și vegetație specifică zonei umede.

Parcul Natural Văcărești este administrat de asociația cu același nume și, începând cu anul 2016, zona este protejată prin hotărâre de guvern și are statut de parc natural protejat.

I se mai spune și Delta Văcărești, fiind o formațiune unică de mlaștini urbane, alimentate de izvoare subterane, care s-au format în decurs de 20 de ani. Este o poveste frumoasă despre natură, natura care și-a găsit locul și și-a făcut o „casă” frumoasă, fără intervenția noastră, a omului.

Este primul parc natural de acest gen din România și este la doar 5 km de centrul capitalei. Este o zona de încântare naturală, o gură de aer proaspăt, în mijlocul unui oraș agitat.

Fii un Ranger Urban

Pentru că ne place natura și ne bucurăm când vedem că se întâmplă lucruri frumoase la noi în țară, am decis să ne implicăm și să contribuim activ la frumusețea parcului.

Cum am făcut asta? Prin proiectul: Fii Ranger Urban

Ne considerăm de-a dreptul norocoși pentru că natura și-a făcut casă la noi și dorim să o păstrăm, motiv pentru care trebuie să avem grijă de ea.

Cum?

  • să o curățăm, să o păzim de foc și de braconieri, să o măsurăm constant și să vedem evoluția speciilor și să fim mereu atenți la ea, urmărind-o discret. Și de ce nu, învățând de la ea bunul simț și echilibrul.


Cine sunt acești Rangeri Urbani și ce fac ei?

  • Simplu! Fără implicarea lor, acest parc nu ar fi existat. Ei sunt cei care îl patrulează, îl curăță și îl apără. Sunt oamenii care apreciază și au grijă de natura din jurul lor
  • Sunt cei care donează, care se implică în acțiunile parcului și care participă activ
  • Sunt cei care-și iau din timpul liber pentru a ajuta la protejarea naturii
  • Suntem noi, cei cărora le pasă!

Rezultate

Pe parcursul anului 2018, parcul a avut peste 5000 de vizitatori.  😊 

Suntem bucuroși de aceste rezultate și vrem să ne ținem de treabă în continuare!

Alege să susții din BT Pay cauza ta preferată